De Cyclewear ATB-tocht tijdens de Mijl van Mares

Een ‘garantie’ voor een uitdagende toer. De toer begint - met het jaarlijks stijgend aantal deelnemers - in ATB-land een bekend nummer te worden.

Op zaterdag 29 juli is om 14.30 uur de gezamelijke start (uitloop tot 15.00uur). De eerste mijl is een ronde over het parcours van de Mijl van Mares onder aanmoediging van vele toeschouwers. Vervolgens gaat de tocht snel richting avontuurlijk gebied.

De deelnemers kunnen weer kiezen uit twee verschillende afstanden: 15 mijl (circa 24 km) of 30 mijl (circa 48 km). De kleine en grote ronde maken het een uitdaging voor jonge, oudere, ervaren en minder ervaren mountainbikers.
De ‘garantie’ voor een uitdagende toer komt door de weersomstandigheden die in de vorige edities speelde tijdens de toer. De eerste editie werd gereden onder tropische hitte. Op het toppunt van de hittegolf liep het kwik op tot 39 graden. En vorig jaar werd de koers afgelegd zonder een straaltje zon, maar met heftige regenbuien. De hele dag bleef het letterlijk gieten. Zelfs voor de doorgewinterde ATB’er was het zware kost. Slechts een klein, select gezelschap reed de grote lus van 30 mijl uit.

Klik hier om de route te downloaden.