60e Mijl van Mares: twee dagen genieten

60e Mijl van Mares: twee dagen genieten

Vrijdag 28 en zaterdag 29 juli is het feest in Mares, het is dan niet alleen de start van de bouwvak, het is ook het jubileumweekend van het Mareser fietsevenement ‘De Mijl van Mares’. Dit jaar de 60e editie en dat is alle reden voor twee dagen feest.

Twee dagen fietsen, fun en feesten
Vrijdag 28 juli start om 16.00 uur de VakantieBBQ, een mooie manier om de bouwvak in te luiden of de zomer te vieren en een prima opwarming voor het jubileumweekend. De VakantieBBQ wordt in de tent georganiseerd in samenwerking met Ons Lieske en iedereen is van harte welkom. Kom met je collega’s de bouwvak inluiden, start met vrienden, familie, buren of wie je maar wilt het Mijl-jubileumweekend. En naast een overheerlijke BBQ en volop drankjes verrassen we je ook met een speciaal verrassingsoptreden. Vanaf 20.00 uur is het tijd voor gezelligheid voor een swingende feestavond met LIVE muziek. Binnenkort volgt meer informatie.

Zaterdag 29 juli is het tijd voor de 60e editie van De Mijl. Het wielerevenement van het jaar dat bekend staat om zijn gezelligheid, entertainment én de vele profs. Profs  die een complete Tour de France achter de rug hebben en in Maarheeze komen laten zien dat ze nog wel wat energie over hebben.

Fietsen
Zoals ieder jaar worden de straten van Maarheeze omgebouwd tot een heus wielerparcours: De Mijl. Hierover dendert een grote verscheidenheid aan tweewielers met bijbehorende renners. Allereerst is het de beurt aan de kinderen tijdens de Rabo Dikke Bandenrace die om 14.00 uur van start gaat. De jongste onontdekte talenten uit de regio kunnen zich van hun snelste kant laten zien en racen tegen leeftijdsgenootjes.

Om 14.45 uur klinkt het startschot voor de ATB-tocht. Een tocht die geschikt is voor de ruigste en stoerste mannen en vrouwen die niet bang zijn om een beetje vies te worden. Na de start volgt eerst een ronde over het parcours en vervolgens gaan de ATB-ers de pittoreske bosweggetjes in de omgeving op. De ATB-tocht is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fietsers.

Stap jij regelmatig op de wielrenfiets voor een heerlijk rondje in de regio? Dan heb je ook bij de 60e editie van De Mijl kans om De Mijl op jouw naam te schrijven. Je kunt namelijk inschrijven voor de Grote Prijs van Cranendonck (start 14.50 uur) of de Grote Prijs van De Mijl (start 17.15 uur). Aan de eerste race kun je meedoen als je uit Cranendonck komt of lid bent van een Cranendonckse wielervereniging, de tweede wedstrijd is er voor amateurrenners die op hoog niveau rijden en regelmatig meedoen aan een wedstrijd. De winnaars van deze beide wedstrijden worden ook op het podium gehuldigd. De winnaar van de Grote Prijs van Cranendonck zelfs samen met de profs!

Dameskoers bij De Mijl
Tussen de ‘GP van Cranendonck’ en de ‘GP van De Mijl’ zijn dit jaar de dames (Elite, amateurs, junioren) aan de beurt. Terug van weggeweest is er weer een officiële dameskoers opgenomen in het programma. Zij gaan de onderlinge strijd op het Mijl-parcours aan vanaf 15.30 uur.  Om 18.00 uur is het tijd voor de Reclamekaravaan. Een bonte stoet van sponsoren rijdt over het parcours om het publiek te vermaken en ‘op te warmen’ voor de Profkoers waarvoor om 19.15 uur het startschot klinkt. En natuurlijk zijn er tijdens de Reclamekaravaan ook volop loten voor de loterij te koop.

Fun en Feesten
Naast fietsen kijken (of meedoen) is er ook tijdens deze jubileumeditie naast het wielrennen nog veel meer te beleven. Een greep uit het entertainment: springkussens, schmink, ballonnen, pannenkoeken en ijsjes (voor de kids) en hamburgers, pizza en (speciaal)biertjes (voor de volwassenen) op het Jan Verheesplein / Revando Kinderplein. Daarnaast zal er langs het parcours weer het nodig muzikale vermaak staan én rondlopen. En uiteraard ontbreekt ook dit jaar de loterij niet!

Vanaf 17.00 uur kun je in de extra grote feesttent op de Stationsstraat terecht voor muziek, drank en het daarbij horende feest. Dit jaar zorgen de dj’s van 538 en 100%NL samen met het publiek voor een onvergetelijke feestavond. Elk kwartier bepaalt het publiek namelijk het genre dat gedraaid wordt door de top dj’s. Feest op maat dus!

Mis het niet! Kom op vrijdag 28 én zaterdag 29 juli naar de Mijl van Mares!