61e Mijl van Mares komt eraan

61e Mijl van Mares komt eraan

Vrijdag 26 en zaterdag 27 juli is het weer twee dagen feest in Mares, het is dan weer tijd voor het jaarlijkse het Mareser fietsevenement ‘De Mijl van Mares’. Twee dagen fietsen, fun en feesten. Vrijdagavond 26 juli een swingende start van het fietsweekend met een muzikale warming up in de tent. Bold Band staat garant voor een heerlijke avond vol moderne rock en swingende klassiekers. Zaterdag 27 juli staat het programma in het teken van fietsen voor kids, ATB-ers, amateurrenners én profs. Profs  die een complete Tour de France achter de rug hebben en in Maarheeze komen laten zien dat ze nog wel wat energie over hebben.

Live in de tent op vrijdag: Boldband
De energieke band uit de regio kent Mares van eerdere optredens! Het repertoire bestaat uit een brede mix van verschillende muziekstijlen. Ze spelen graag moderne rockhits en zijn ook niet vies van popklassiekers. 


 

Fietsen: kijken én meedoen
Ook dit jaar wordt het centrum van Maarheeze omgebouwd tot een heus wielerparcours: De Mijl. Het parcours wordt gevuld met een grote verscheidenheid aan tweewielers met bijbehorende renners. Allereerst is het de beurt aan de kinderen tijdens de Dikke Bandenrace. De jongste onontdekte talenten uit de regio kunnen zich van hun snelste kant laten zien en racen tegen leeftijdsgenootjes. Vervolgens klinkt het startschot voor de ATB-tocht. Een tocht die geschikt is voor de ruigste en stoerste mannen en vrouwen die niet bang zijn om een beetje vies te worden. De ATB-tocht start met een ronde over het parcours en vervolgens leidt de tocht hen via pittoreske weggetjes naar de bossen en hei in de omgeving.

Stap jij regelmatig op de wielrenfiets voor een heerlijk rondje in de regio? Dan heb je ook bij de 61e editie van De Mijl kans om op het podium van De Mijl gehuldigd te worden. Je kunt namelijk inschrijven voor de Grote Prijs van De Mijl. De wedstrijd voor amateurrenners zonder licentie. Ga de strijd aan met je wielervrienden en wie weet wordt jouw naam bijgeschreven bij de winnaars van De Mijl.

Dameskoers tijdens De Mijl
Ook dit jaar gaan de dames (elite, amateurs en junioren) de strijd weer aan op het parcours van De Mijl. We zijn er trots op dat de officiële dameskoers wederom deel uit maakt van het programma. Aan het begin van de avond is het tijd voor de Reclamekaravaan. Een bonte stoet van sponsoren rijdt over het parcours om het publiek te vermaken en ‘op te warmen’ voor de Profkoers.

Fun en Feesten
Naast fietsen kijken of meedoen is er tijdens deze 61e editie traditiegetrouw naast het wielrennen nog veel meer te beleven. Een greep uit het entertainment: springkussens, schmink, ballonnen, pannenkoeken en ijsjes (voor de kids) en hamburgers, pizza en (speciaal)biertjes (voor de volwassenen) op het Jan Verheesplein / Revando Kinderplein. Daarnaast zal er langs het parcours weer het nodig muzikale vermaak staan én rondlopen. En uiteraard ontbreekt ook dit jaar de loterij niet! Vanaf 17.00 uur kun je in de extra grote feesttent op de Stationsstraat terecht voor muziek, drank en het daarbij horende feest.

Mis het niet!
Kom op vrijdag 26 én zaterdag 27 juli naar de Mijl van Mares!