Prachtige jubileumeditie

De 60e Mijl ging al vroeg van start. De traditionele bouwvakborrel was dit jaar namelijk de aftrap van het mooie wielerevenement. Een gezellig bouwvakbarbecue en fantastische muziek zorgde op vrijdagavond al voor een gezellige feeststemming. No Colour en Party DJ Hardy maakten het feest muzikaal compleet. Op zaterdag was het tijd voor maar liefst zes wieleronderdelen. De ATB-tocht startte iets later vanwege de fikse regen- en onweersbui, maar mocht de pret voor de ATB-ers zeker niet drukken. Het publiek was vervolgens getuige van spannende races en genoot van de terrassen en het vertier op onder meer het Revando Kinderplein. De Mijl ging na afloop van de profkoers in de grote feesttent met Dj’s Barry Paf en Menno de Boer door tot in de kleine uurtjes.

De jonge garde
Om 14.00 uur klonk het eerste startsein, waarna de allerjongste deelnemers aan de Mijl hun rondes reden en streden om een plekje bij de eerste drie. Er werd gereden in drie leeftijdscategorieën. Rondemissen Linda en Britt verzorgden de huldiging van de trotse winnaars op het Revando Kinderplein.

De deelnemers aan de ATB-tocht moesten even geduldig wachten. Een fikse regen- en onweersbui trok over Maarheeze. Maar gelukkig klaarde het snel op en konden ze van start met de traditionele ronde over het parcours. Om vervolgens lekker de bossen in de omgeving in te gaan. Er was keuze uit drie afstanden, voor ieder wat wils dus.

Gevarieerd wedstrijdprogramma
Daarna volgde de Grote Prijs van Cranendonck: een race tussen Cranendonckse hobbyfietsers zonder licentie, die eens willen kijken hoe de verhoudingen in de gemeente liggen. Het werd een mooie strijd. Vervolgens was het tijd voor de Dames (elite, amateurs, junioren). Na een aantal jaren afwezigheid was er nu weer een officiële dameskoers opgenomen in het programma. Winnares Diana Snobelen was haar concurrentie te snel af, zij finishte 100 meter voor het peloton.


De laatste race vóór de reclamekaravaan en de profs was de Grote Prijs van de Mijl. Wederom een wedstrijd voor hobbyrenners, echter wel de groep die met gemak een gemiddelde van 35 kilometer per uur haalt én gewend is om competitief te koersen. Hier werden Sven van de Graaf, Leroy Provenzano en Pleun Stevens door Rondemissen Linda en Britt gehuldigd. Sven van de Graaf.

Jubileumboek uitgereikt
Het aantal toeschouwers werd in de loop van de dag steeds groter: bij de reclamekaravaan stond menigeen langs de hekken om een pen, snoepgoed of luchtkusjes te vangen. Het was weer een mooie stoet met veel variatie. Speciaal voor de 60e editie is het Mijlboek gemaakt. De eerste exemplaren werden net voor de profkoers uitgereikt aan Koos Swinkels en Cees Warendorff. Vervolgens konden de wielerfanaten hun hart ophalen: de profs verschenen aan de start. Zij strijden bij De Mijl over 50 rondes. Voordat het startschot gelost werd, werden Wout Poels, Jordi Meeuws en Mike Teunissen geïnterviewd. De mannen hadden er zin in. Nadat burgemeester Roland van Kessel het startschot gaf, zoefden zij over het parcours. Door het instellen van doorkomstprijzen, gaven de renners in veel rondes op het stuk voor de finish nog even wat extra gas. Dat was natuurlijk kaasje voor het publiek, dat zichtbaar genoot van de snelle strijd. Winnaar van de 60e Mijl van Mares was Jordi Meeus. Mike Teunissen en Wout Poels maakten het podium compleet.

Aan het einde van de avond zorgden RadioRave ervoor dat de feesttent op het Rabobankplein tot in de kleine uurtjes genoot. Uitslagen, foto’s en meer worden in de loop van de week toegevoegd aan onze website. 

Prachtige jubileumeditie