Rij De Mijl met jouw vrienden

Op zaterdag 27 juli kun jij samen met jouw vrienden De Mijl van Mares rijden. Ook tijdens de 61e editie is er weer een compleet programma met veel leuke wedstrijden, om te kijken én om mee te doen. De jeugd rijdt tijdens de Dikke Banden Race als eerste over het parcours. Maar ook voor de volwassen, actieve wielerliefhebbers zijn er verschillende opties om mee te doen. Vanaf 14.30 gaan de ATB-ers van start. Zij rijden de eerste ronde over het parcours door de straten van Mares, om daarna het prachtige buitengebied in te gaan. Om 16.00 is het dan tijd voor de Grote Prijs van de Mijl, de wielerwedstrijd voor lokale wielerfanaten zonder koerservaring. Uiteraard is het parcours tijdens alle wedstrijden helemaal afgezet en hoeft er geen rekening gehouden te worden met ander verkeer.

Uitdagende ATB-tocht
Trekt het asfalt je niet zo en wordt je enthousiast van stof, modder en zandpaden? Dan is de ATB-tocht iets voor jou. Er is keuze uit twee afstanden: 15 mijl (circa 24 km) of 30 mijl (circa 48 km). De kleine en grote ronde maken het een uitdaging voor jonge, oudere, ervaren en minder ervaren mountainbikers. En wie weet maakt het weer op 27 juli de uitdaging nog net wat groter. Afgelopen jaren liep het kwik al eens op tot 39 graden en afgelopen jaar zorgde een fikse regenbui voor een natte start. Maar wat het weer ook wordt, de tocht door de prachtige bosrijke omgeving van Maarheeze én het rondje over het parcours van de Mijl maken de ATB-tocht een populair onderdeel.

Dikke Banden Race
De  Dikke Banden Race is de fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. Iedereen met een fiets met banden met een minimale banddikte van 28 mm mag mee doen. Het maakt niet uit of er op een gewone fiets, mountainbike of citybike gereden wordt. Er mogen zelfs versnellingen op de fiets zitten. Een racefiets, fatbike of elektrische fiets mag niet, want dat is niet zo eerlijk. Alle jongens en meiden zonder wielerlicentie mogen mee doen, er wordt gestreden in drie leeftijdscategorieën.

Grote Prijs van de Mijl
Op zaterdag 27 juli kun je als volwassen, actieve wielerliefhebber en niet-licentiehouder ook de strijd aangaan met andere renners. Jij kunt meedoen aan een liefhebber-wedstrijd op het officiële parcours deel te nemen: de Grote Prijs van de Mijl. Tijdens de Mijl van Mares kun je als wielrenner zonder KNWU-licentie laten zien dat jij de snelste liefhebber uit de regio bent. De Grote Prijs van de Mijl’ is bedoeld voor renners zonder echte wedstrijdervaring, hoewel er ook gevorderde fietsers mee(st)rijden. Het startschot voor De Grote Prijs van De Mijl klinkt om 16.00 uur. En de winnaars worden gehuldigd op het officiële erepodium en er is een prachtige wisselbeker te winnen.

Tot slot
Mee doen en inschrijven kan eenvoudig via onze site of op de dag zelf; mits er voldoende plaatsen beschikbaar zijn. 

 

Rij De Mijl met jouw vrienden