Vriend van De Mijl: Marcel Smits, eigenaar van Pannenkoekenhuis de Clown uit Leende.

De Mijl zou De Mijl niet zijn als we niet zoveel Vrienden hadden. Deze vriendschappen hebben we opgebouwd met de renners, onze bezoekers en zeker ook met onze sponsoren. Dit jaar zetten we een ondernemer in de schijnwerpers die al een lange historie heeft met De Mijl. Marcel Smits, eigenaar van Pannenkoekenhuis de Clown uit Leende, vertelt over hemzelf, zijn gezin, hobby's en hart voor De Mijl.


"Hobby’s? Golf, golf, golf en als ik tijd heb nog een beetje motor rijden"
Marcel is getrouwd met Barbara Gubbels, en heeft twee zonen. Een van 19 en een van 22. De oudste heeft ook ambities in de horeca, werkt mee in de zaak, en gaat vanaf komend schooljaar naar de hogere Hotelschol in Maastricht. Louis Gubbels, broer van vrouw Barbara, is al lang één van zijn beste vrienden en dat is ook meteen de connectie met Maarheeze. Marcel, die zijn roots in Leende heeft liggen, geeft aan dat zijn sociale leven zich voornamelijk in Maarheeze afspeelt.  
 
Hobby’s heeft Marcel genoeg, maar golf steekt er met kop en schouders bovenuit. Op maandag (vrije dag in horeca) loopt Marcel 18 holes op Golfban de Swinckelsche in Someren. En wanneer hij tijd heeft probeert hij daar in de loop van de week nog een aantal holes aan toe te voegen. Verder speelt hij met veel passie een potje tennis met vrienden op de Tennisclub in Maarheeze en rijdt hij graag een rondje op de motor met zijn vrienden. Marcel staat iedere dag in de keuken van zijn Pannenkoekenhuis. En tóch vindt hij het nog leuk om samen met de vrienden van de kookclub regelmatig lang in de keuken te staan om hoogstaande gerechten op tafel te zetten. Dit doen ze zelfs één keer per jaar in Spanje. Lekker hoor! 
 

"Wij verzorgden het eten voor Vips"

Marcel is al bijna 25 jaar ondernemer. Al in 1993 gestart met Pannenkoekenhuis de Clown in Leende. De eerste jaren werd het pand nog gehuurd, maar al snel daarna kocht Marcel het pand aan de Valkenswaardseweg. En ook al enige tijd woont Marcel naast het restaurant. Het menu van het restaurant bestond in het begin enkel uit pannenkoeken. Uiteraard met ontzettend veel variatie en keuze! Daarna ging Marcel ook verder kijken en voegde een aantal kleine gerechten toe aan het menu voor zijn gasten. Tegenwoordig kun je ook een driegangen menu bestellen. Kortom, voor ieder wat wils! 
 
Wat sommigen van jullie wellicht niet wisten is, dat Marcel ook uitbater is geweest van ’t Hof in Maarheeze. Van 1994 tot 2000 heeft Marcel biertjes getapt in het café. Naast de biertjes, die tijdens De Mijl natuurlijk rijkelijk vloeiden, verzorgde Marcel ook het eten voor de Vips. Met een goed gevulde buik konden ze dan het einde van de profronde aanschouwen.  
 
De laatste jaren is Marcel zelf te vinden in de Vip-tent. Behalve dit jaar. Dit jaar heeft Marcel een speciale rol toegewezen gekregen. Een van Marcel’s beste vrienden, Ruud van Mensvoort van het gelijknamige autobedrijf, verzorgt dit jaar de auto’s die tijdens de wedstrijden voor en achter het peloton rijden. "Ik mag lekker de hele dag in een mooie Touareg rijden, daar heb ik wel zin in", aldus Marcel die ontzettend uitkijkt naar de 55e Mijl van Mares!  

Bezoek brengen aan Pannenkoekenhuis de Clown?  

Valkenswaardseweg 31a, 5595 XB Leende 
Tel: 040 206 3008 
Website: www.declown.nl  //  Email: pannenkoekenhuisdeclown@gmail.com