Vrienden van De Mijl in de spotlight: Stef & Frank Kanen

Een vriend:een persoon waarmee je een speciale persoonlijke band hebt. De Mijl zou niet zonder deze vrienden kunnen. In al die jaren dat dit wielerevenement bestaat hebben we al vele vriendschappen opgebouwd; met de renners, onze trouwe bezoekers maar zeer zeker ook onze sponsoren.

Want wat zou De Mijl nou zijn zonder sponsoren? Juist daarom moeten die vriendschappen gekoesterd worden. Dit jaar zetten we twee  ondernemers in de spotlights bij wie De Mijl met de paplepel is ingegoten. De gebroeders Kanen. We zullen ze even voorstellen: Stef Kanen, eigenaar van BincQ Business in Control en Frank Kanen, eigenaar van Box2, fiscaal juristen & online administraties. De broers vertellen wat over zichzelf, over hun wereld en historie met De Mijl.  
 
Een goede vriend is als een klavertje vier: moeilijk te vinden, een geluk om te hebben.

Spotlight on

De gebroeders Kanen zijn beiden geboren en getogen in Maarheeze. Inmiddels woont Stef Kanen (36 jaar) in Eindhoven en is zijn broer Frank Kanen (34 jaar) naar Breda vertrokken. In zijn vrije tijd is Frank ook te vinden op de tennisbaan waar hij het heerlijk vind om een balletje te slaan. ‘Je kunt een man wel uit het dorp halen, maar het dorp niet uit een man’ is een gezegde wat ook bij deze heren geldt. Ze hebben namelijk nog altijd een warm gevoel bij De Mijl en keren voor dit evenement ook ieder jaar weer terug naar ons mooie dorp Maarheeze. ‘De Mijl is voor mij bij uitstek dé gelegenheid om vrienden en familie weer te ontmoeten in een gezellige sfeer, zeker omdat ik zelf niet meer in Maarheeze woon’, zegt Frank Kanen. Stef Kanen ziet het als het perfecte ‘excuus’ om een gezellig biertje te drinken met (oude) bekenden en de bekende banden weer eens aan te halen. Doordat de vader van de broers, Piet Kanen, ruim 25 jaar penningmeester is geweest van de Mijl van Mares, is dit wielerevenement niet meer weg te denken uit hun herinneringen. ‘Dat we op de Moonslaan woonden en dus aan het parcours heeft er nog eens extra voor gezorgd dat we er niet om De Mijl heen konden’, voegt Stef toe. Familie en vrienden kwamen van heinde en verre naar Maarheeze om dit bijzondere evenement bij te wonen. Wanneer we de gebroeders Kanen  vragen waarom zij sponsor zijn geworden antwoorden ze zeer overtuigend. ‘Hoewel de buitenwereld hier wellicht minder zicht op heeft, kan ik me ook het vele werk achter de schermen herinneren. De vele uren die vrijwilligers besteden om voor iedereen een leuke dag te organiseren. Om die reden dragen wij ook graag ons steentje bij’, aldus Frank. De reden waarom Stef een duit in het zakje doet als vriend van De Mijl is om dit gave evenement in stand wordt gehouden.

Op de vraag wat hun eerste herinnering was aan De Mijl is Frank kort maar krachtig: ‘De reclamekaravaan, dat vond ik dat altijd erg spectaculair.’ Bij zijn oudere broer Stef ligt dit toch net anders: ‘De mooiste herinnering aan De Mijl voor mij is de dag zelf, maar in het bijzonder de eerste Mijl van Mares die ik me kan herinneren, waar Ome Piet zijn Wheely Bar bij ons voor had staan wat de nodige gezelligheid opleverde’, lacht Stef.
 

Een kijkje in de wereld van gebroeders Kanen

Dat ze beiden de financiële sector zijn ingegaan is een feit. Stef is eigenaar van BincQ, een bedrijf wat ondernemers helpt bij financiële, fiscale en juridische uitdagingen die zij tegenkomen bij het ondernemen. Momenteel is hij druk bezig om met zijn bedrijf BincQ groeiend MKB bij te staan op administratief en financieel strategisch niveau. Dit zodat de directie zich kan focussen op waar zij goed in zijn. Hierbij werken ze dicht bij de klant op locatie en heeft de klant tegen een vast en aantrekkelijk tarief uw administratie, fiscaliteit en uw eigen CFO uitbesteed. ‘Wij kunnen de gehele financiële kolom overnemen en meegroeien, zodat onze klant kan blijven doen waar hij goed in is!’ aldus Stef Kanen.
 
Zijn jongere broer Frank Kanen is na zijn studie Fiscaal recht en fiscale advocatuur in 2007 als adviseur gestart in de internationale adviespraktijk. Na daar een aantal jaren werkzaam te zijn geweest voor een groot kantoor in Amsterdam, voelde hij sterk te behoefte om terug te keren naar Brabant. ‘Ik wilde dichter bij de eindklant staan’, aldus Kanen. Op 1 januari 2012 heeft hij zijn eigen adviespraktijk Box 2 opgericht. Een zogenaamde algemene adviespraktijk waar zij een breed scala aan klanten bedienen: van niet vermogende particulieren tot klein internationaal opererende ondernemingen. ‘Wij staan voor een moderne en efficiënte manier van werken. Wij streven samen met onze klanten voor een vast bedrag de gewenste resultaten na’, aldus de trotse eigenaar Frank. Toch is en blijft het speerpunt van hun advisering het belastingsadvies, maar daarnaast draaien ze hun handen ook niet om voor andere activiteiten zoals het automatiseren van administratieve bedrijfsprocessen. ‘Wij doen er alles aan zodat u tijd over heeft om te bouwen aan uw onderneming’.
 

De ontwikkeling van De Mijl

Op de vraag of ze al eens hebben meegedaan aan een activiteit tijdens De Mijl zijn de antwoorden verschillend. Stef heeft vorig jaar meegedaan met de MKB tocht en als kind samen met zijn vader met kleine klusjes ‘meegeholpen’. Frank laat dat sportieve gedeelte aan zijn broer over, zijn wielrenkwaliteiten zijn naar eigen zegge zeer beperkt waardoor hij liever zijn steentje op een andere manier bijdraagt. ‘In onze jeugd was er nog geen Dikke Banden Race, geen ATB routes, geen food trucks of kinderspeelterreinen. Dan zie je echt dat De Mijl in de loop der tijd is uitgegroeid van een (betaald) wielerevenement tot een gratis dag van sport en feest voor iedereen. Als je het aan ons vraagt mag De Mijl zich in deze richting blijven ontwikkelen’, aldus de gebroeders Kanen.

Heb je nog wat financieel of algemeen advies nodig?


BincQ
Strijp-S | Videolab
Torenallee 20
5617 BC Eindhoven
Website: www.bincq.nl
 
Box 2
Van Coothplein 41a, 4811 ND, Breda
Tel: 06-24160318
Website: www.box2.nl
Email: info@box2.nl
 

Vrienden van De Mijl in de spotlight: Stef & Frank Kanen